2024. 07. 12.
időjárás

A jobboldali többség előterjesztésére a Budavári Önkormányzat egymillió forintos támogatást biztosít a székelyudvarhelyi tragédia áldozatai családjának – döntött egyhangúlag január 30-i, rendkívüli ülésén az I. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. „Ebben a nehéz időszakban, melyben a székelység gyászol, szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat és segítségünket nemzettársaink felé” – indokolták az előterjesztők. A támogatást a Budavári Kulturális Nonprofit Kft.-n keresztül, a Tamási Áron Véndiák Egyesület együttműködésével továbbíthatják a tragédiában elhunyt áldozatok családjának. Székelyudvarhely 11 más város mellett Budapest I. kerület testvérvárosa.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának mintegy harmada összedőlt, amikor december 18-án az épület külső fala leomlott. A törmelék négy diákot temetett maga alá: egy 17 éves fiú életét vesztette, az emeleti szoba romjai alól kimentett három lány közül kettő könnyebben, a harmadik súlyosan megsérült, ő később, a kórházban halt bele sérüléseibe.

Mint ismeretes, a magyar kormány húszmillió forintos sürgősségi támogatást nyújtásáról intézkedett a Tamási Áron Gimnázium javára a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül. A Hungary Helps Programon keresztül a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével pedig ötmillió forint gyorssegély érkezett a tragédia érintettjeinek.

 

Fotó: MTI/Veres Nándor

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024