2024. 07. 19.
időjárás

1,8 csillag és más semmi. Utánajártunk, milyen hely a Kurjantó BBQ&Grill Terasz a Szentháromság téren. Budapest legrosszabbra értékelt étterme kerülhetett pályázat nélkül az I. kerület leglátogatottabb terére, egy önkormányzati ingatlanba.

Az I. kerület legfrissebb vitás ügye egy pavilon bérbeadása a Szentháromság téren. Ahogy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, a Kurjantó Bisztró jó egy évig pályáztatás nélkül, havi 800 ezer forintért bérelte a Halászbástya melletti vendéglátóhelyet, majd a versenyeztetés során havi 5,3 millió forintos ajánlatot tett, azaz közel hétszer annyit fizet azóta. Az I. kerületi Fidesz szerint 55 millió forintos kárt okozott a pályáztatás nélküli bérleti időszak, ami a polgármester felelőssége. A szerződéskötést eredetileg előterjesztő Kun János párbeszédes képviselő és V. Naszályi Márta szerint hazudik a Fidesz: minden rendben volt, értékbecslő állapította meg a díjat, ami a tér (végül elmaradt) felújítása miatt csak átmeneti időre szült, és egyébként is az előző városvezetés alatt üresen álló pavilonról van szó (amit Böröcz László fényképekkel vitat).

De milyen vendéglátóhelyről is folyik a késhegyre menő vita? Utánajártunk. A GoogleMapsen BBQ&GRILL Terasz néven található meg a terasz, aminek a megítélése az online értékelések szerint egészen megdöbbentő. Ha megnézzük Budapest éttermeit, akkor azt látjuk, hogy az egész városban messze a legrosszabb eredményű helyről van szó az érdemi mennyiségű (legalább 30) értékeléssel bíró mezőnyben. Hogy mennyire kirívó az 1,8 csillag? Ha rákeres a telefonján a térképalkalmazásban az éttermekre, a következőket látja:
4,x csillaga van a helyek 80-90%-ának, a verseny azon folyik, hogy 4,1, 4,4 vagy 4,9 az érték (és nagy ritkán akad egy-egy 5,0 csillagot produkáló favorit is).
3 és 4 csillag között teljesítenek a messze nem kifogástalan hírű és minőségű helyek, például a Váci utcán és környékén található hírhedt turistacsapdák is ebbe a kategóriába esnek. Az I. kerületben nincs tucatnyi étterem, ami ebbe a halmazba szorulna.
2 és 3 csillag közé már csak igazán súlyos esetek süllyednek, kerületünkben egy-két ilyen szereplő működik
… és 2 csillag alatt városszerte nincs senki, csak a Kurjantó BBQ&Grill Terasza.

Turistacsapda és totális lehúzás. VIGYÁZZ!

A mindössze 1,8 csillagos átlag úgy jön ki, hogy az értékelések messze legnagyobb része szerint egyetlen csillagot érdemel a Kurjantó Bisztró Kft. által működtetett terasz. Jellemző, hogy a leggyakoribb kifejezés a szöveges kritikákban a „turistacsapda”, általános vélemény, hogy vállalhatatlan minőségű ételt és kiszolgálást kap a vendég, nagyon-nagyon drágán. Néhány friss vélemény:

„Az étel nem friss, de nagyon drága. Egy ajtó vezet a nem létező mosdóhoz. A személyzet azt javasolta, használjuk a fizetős wc-t.”

„Elképesztően bunkó kiszolgálás!!! Kerüld el és menj tovább néhány lépést!”

„A legdrágább és legrosszabb étel egész Budapesten. Egy újramelegített hot dog nem kevesebbe kerül, mint 20 euróba. Soha ne látogass ide!”

„Turistacsapda és totális lehúzás. VIGYÁZZ!”

„Újramelegített étel. Hiperdrága. Mocskos konyha. Nem ajánlott. A kilátás az egyetlen jó dolog…”

„8 euró egy állott, hideg lángosért. Egyszerűen kerüld el!”

Művirágok, eldobható evőeszközök és mocsok

A fentiek alapján szerkesztőségünk is felkerekedett, hogy utánajárjon, milyen lehet a hely, amiről ilyen lesújtó véleménnyel vannak a turisták. Túloznak, vagy jogos a felháborodásuk? Indokolt volt-e több mint egy éven át pályázat nélkül, havi 800.000 forintért bérbe adni a Kurjantó Bisztró Kft-nek?

Részletes riportunkat a Várnegyed május 17-én megjelenő nyomtatott számában olvashatják, Bűnrossz! – Tökéletes turistacsapda a Halászbástya mellett címmel. Összefoglalva: a rég rászáradt-ráégett madárürülékkel ékeskedő asztalok, a legolcsóbb bútorok, a művirágok, a pulton üldögélő személyzet, a másodlagos frissességű étel és az 1100 forintos, eldobható poharas eszpresszó alapján nem arról győződtünk meg, hogy ez lenne méltó Budapest egyik leglátogatottabb teréhez a Mátyás templom és a Halászbástya tőszomszédságában.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024