2024. 07. 12.
időjárás

Rongálás miatt indított nyomozást a rendőrség a ferencvárosi Fék utcában talált, I. kerületi választási plakátok miatt – tájékoztatta a Várnegyedet a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Hozzátették: május 28-án egy járókelő több választási plakátot talált a ferencvárosi Fék utcában, az eset miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak nyomozást, annak érdekeire való tekintettel bővebb információt egyelőre nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester közösségi oldalán közölte: feljelentést tett az ügyben, mivel szerinte egyértelmű, hogy szervezetten távolították el az I. kerületből az összesen 255 db ellenzéki plakátot, amelyek összértéke egymillió forint. A polgármester szerint „nyilván csak egy politikai szervezetnek, a Fidesznek állhatott érdekében, hogy ezeket eltávolítsa”.

Böröcz László, a budavári Fidesz elnöke, a párt polgármesterjelöltje a leghatározottabban elítélte a történteket, és arra kért mindenkit, tartózkodjon a rongálástól. – Bízom benne, hogy a nyomozók gyors és hatékony munkát fognak végezni a részletek feltárása érdekében – tette hozzá. Kitért rá ugyanakkor, hogy „V. Naszályi hallgatott akkor, amikor a mi politikai közösségünk plakátjait rongálták meg szervezett módon baloldali aktivisták”. Böröcz emlékeztetett rá, hogy közel ötszáz plakátjuk ment tönkre, ráadásul volt olyan eset is, amikor gázzal üzemelő köztéri lámpákon elhelyezett kampányeszközeiket gyújtották fel, ezzel pedig közvetlen élet- és robbanásveszélyt kockáztattak.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024