2024. 07. 19.
időjárás

Haydneum Ősz címmel indít sorozatot a 2021-ben alapított Haydneum – Magyar Régizenei Központ: a programsorozat keretében koncerteket tartanak a Müpában, a Zeneakadémián, és a Lóvasúton, valamint a budavári Lovardában is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint felidézik, az intézmény célja, hogy minél több helyszínen, minél szélesebb réteget elérve közelebb hozza a közönséghez a műsorokon szereplő korszakot, annak zenei és kulturális örökségét.

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ közleményében kiemeli, hogy október 14-én, a Budavári Lovarda épületében Bach-kantátákat hallhat a közönség Vashegyi György két együttesének előadásában, szólistaként Csereklyei Andrea, Bárány Péter, Bernhard Berchtold és Borka Ákos lépnek fel.

Október 16-án indul Bősze Ádám sorozata Haydnnal Párizsban címmel a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban, majd október 24-én a Müpában lép fel a Haydneum két rezidens együttese, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, Szutrély Katalin és Berecz Mihály lesznek a program szólistái. Hummel, Haydn és Beethoven műveit Vashegyi György vezényli, az előadást október 25-én a veszprémi közönség is meghallgathatja a Hangvillában – áll a közleményben.

Október 27-én a Zeneakadémia Solti termében indul útjára a Haydneum új fortepiano-sorozata, első előadásán a kiváló holland fortepiano-művész, Bart van Oort ad szólóestet. A sorozat különlegessége, hogy a művek, megidézve a korabeli hangzásvilágot a keletkezésük idején használatos eredeti, illetve kópia hangszereken szólalnak meg.

Az őszi szezont Bősze Ádám újabb előadása zárja november 13-án a Lóvasúton, amely ezúttal Párizs 18. század végi hangversenyéletébe enged betekintést. További információk a Haydneum.com internetes oldalon olvashatók.

(MTI)

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024