2024. 07. 19.
időjárás

Az I. kerület második helyet ért el a Magyar Szabadidősport Szövetség által az idén május 29-ére eső kihívás napja alkalmából kiírt vetélkedés 8000 és 24999 fő közötti lélekszámú településeket magában foglaló kategóriájában.

A rangos elismerést a Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpont vezetésével szervezett foglalkozások alapján ítélték oda a szervezők. A munkát a Budavár Önkormányzata Népjóléti, Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága is támogatta, a szervezésben pedig részt vett Fazekas Csilla önkormányzati képviselő, a bizottság elnöke, dr. Tatár András intézményvezető és Csuri Ferenc Nándor sportszervező, esélyegyenlőségi és parasport-referens.

Molnár Renáta és Csuri Ferenc Nándor

Az 1991 óta megrendezett kihívás napja lényege a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése. Ennek keretében idén Molnár Renáta mentálhigiénés szakember, a Magyar Egészségügyi Társaság elnökségi tagja tartott rövid átmozgató tornát az I. kerületi idősklubokban.

„A rendszeres testmozgásnak nagy szerepe van a testi és lelki jóllét elérésében, növeli az egészségben eltöltött életévek számát. Már egy kis sétának vagy lépcsőzésnek Budavár csodálatos lépcsősorain is számos jótékony hatása van” – sorolta fel a mozgásgazdag életmód előnyeit Fazekas Csilla.

Közös torna Molnár Renátával

„Reményeim szerint ez a siker jó alapot, motivációs muníciót ad a jövőben ahhoz, hogy az I. kerület az aktív, kiemelkedő életminőséggel rendelkező polgárairól – 0-99 évesig – legyen közismert Magyarországon és a nagyvilágban” – fogalmazott az elismerés kapcsán Tatár András.

A települési kategóriák 2024-es eredményei a kihivasnapja.hu portálon tekinthetők meg.

(Fotók: Facebook)

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024