2024. 07. 13.
időjárás

V. Naszályi Márta összesen 17 millió forintot fizetett ki egy 8 millió forintos munkáért – mondta Böröcz László.

Magyarázatot vár V. Naszályi Márta polgármestertől és büntetőfeljelentést tesz az I. kerületi Fidesz egy szerintük jelentősen túlárazott és korrupciógyanús szerződés miatt, amelyet az önkormányzat az Officium Irodafejlesztő Zrt.-vel kötött – mondta Böröcz László, a Fidesz kerületi elnöke február 29-i sajtótájékoztatóján. A részletekről azt közölte: a polgármester döntése alapján Budavár baloldali vezetése nemrégiben több kerületi céget az Országház utca 9. alatti, emiatt felújított épületbe költöztetett, ami csaknem egymilliárd forintba került.

Az Officium előbb bútorokat szállított az épületbe több tízmillió forintért, majd később a beléptetőrendszerek kiépítését és karbantartását is rájuk bízták. Böröcz László szerint a beléptetőrendszer összes eszközét dupla áron, 4 és fél millióért vásárolta meg a baloldal, a rendszer havi karbantartása és üzemeltetési díja pedig több mint a kétszerese a piacon elérhetőnek. – V. Naszályi Márta nagyságrendileg összesen 17 millió forintot fizetett ki egy 8 millió forintos munkáért – mondta Böröcz László. Kiemelte, hogy a túlárazott beruházás elkészülte után a polgármester még kitüntetést is adott a kivitelező cégnek.

Az ügy több képviselői interpellációban is előkerült a budavári képviselő-testület február 29-i ülésén, illetve a Fidelitas a polgármestert bíráló molinókat emelt magasba az ülés kezdetén. V. Naszályi Márta az ügyre reagálva a testületi ülésen azt mondta: az Országház utca 9. alatti épület több mint egy évtizedig üresen állt. Mivel a kerületi közterület-felügyelet és a parkolási cég, a Budavári Kapu korábban több, a célra alkalmatlan telephelyen működött, az épületet felújították, ezeket az egységeket pedig odaköltöztették. – Büszkék lehetünk rá, hogy a munkatársak végre méltó körülmények között dolgozhatnak – jegyezte meg. Közölte, hogy az Officiummal kötött szerződés a szabályoknak megfelel. Kiemelte, hogy a cégvezető nem kitüntetést, hanem az épület ünnepélyes átadásakor – csakúgy, mint a felújítás többi résztvevője – emlékplakettet kapott.

Az ügyről az index.hu is cikkezett, a lap egy biztonságtechnikai szakembert is megszólaltatott, aki azt mondta, a beléptetőrenszerek karbantartásának havi ütemezése túlzó, az ilyen rendszerek ellenőrzését általában fél évente végzik.

V. Naszályi Mártát láthatóan feszélyezte a molinós akció, és még az élő Facebook-videóközvetítés félbeszakításával is fenyegetőzött, miután a jobboldali képviselők az ülés idejére a túlárazott beszerzésekre utaló plakátokat helyeztek el maguk előtt, az asztalukról lelógatva azokat, illetve a felszólalásaik közben is erre utaló papírokat tartottak fel. A polgármester arra hivatkozott, hogy azokon céglogók láthatók, és emiatt abba a szabályba ütköznek, amely tiltja, hogy a közvetítés alatt bárki, bármilyen céget reklámozzon. – Nem akarom megszakítani a közvetítést, mert az átláthatóság önkormányzata vagyunk – fogalmazott V. Naszályi, aki azt is kilátásba helyezte, hogy leszedeti a molinókat, ám erre végül nem került sor, és a közvetítés is folyatódott.

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024