2024. 07. 12.
időjárás

Az I. kerületet 2019 óta irányító jelenlegi polgármestere, a párbeszédes V. Naszályi Márta már tavaly októberben bejelentette, hogy még egy ciklust vállalna, és ismét indul polgármesterjelöltként. A Párbeszéd-Zöldek és a legnagyobb ellenzéki párt, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció tavaly novemberben kötött választási megállapodást, amely szerint többek között közösen indítják a hivatalban lévő főpolgármestert és a polgármestereket az idei önkormányzati választásokon az egész országban.

A Fidesz budavári polgármesterjelöltje a párt kerületi elnöke, Böröcz László lesz, ezt február közepén jelentették be. Böröcz László 2022 augusztusától Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosként tevékenykedik, korábban volt országgyűlési képviselő, valamint az V. kerület képviselője, alpolgármestere.

A Mi Hazánk 2023 decemberében adta hírül, hogy minden budapesti kerületben lesz aspiránsuk, az I. kerületben Árendás Mónika egészségügyi szakdolgozót indítják polgármesterjelöltként, aki három éve felszólalt a párt kötelező Covid-oltás elleni tüntetésén.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt egy volt bűnügyi nyomozót, Nánásiné Abonyi Gyöngyit indítja a polgármesteri tisztségért, ő jelenleg a párt Savköpő Menyét elnevezésű alapítványát vezeti.

Nyitókép: a budavári Városháza épülete

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024