2024. 07. 19.
időjárás

Április 17-én adták át az Egyensúly Intézet által kiosztott Településindex-díjakat a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében. Az I. kerület a második helyezést érte el a budapesti kerületek rangsorában.

V. Naszályi Márta polgármester az elismerés kapcsán a következőképpen fogalmazott a közösségi médiában:

„Szeretném kifejezni hálámat minden munkatársunknak, akik szorgos munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak kerületünk fejlődéséhez. Az eredmények bizonyítják, hogy sikeresen dolgozunk azon, hogy lakosaink számára minél magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsunk.”

A Településindex-díj
A Településindex-díj (Fotó: Facebook)

A polgármester rámutatott, hogy a díjazó szervezet különösképp értékelte az I. kerület példás közbiztonságát, ami „hatalmas elismerés a városvezetés és a rendfenntartó szervek közös erőfeszítéseinek”.

A díjazás alapjául szolgáló kutatást az Egyensúly Intézet az ellenzéki kötődésű, Karácsony Gergely társelnökletével működő Magyar Önkormányzatok Szövetségével együttműködésben készítette.

Ebből kiderült, hogy Budapest I. kerületének második helyezése elsősorban az alacsony bűnözési rátából (10 bűncselekmény/1000 lakos), a diplomások magas arányából (50 százalék), valamint az egy főre jutó iparűzési adó kiemelkedően magas szintjéből fakad (86 000 Ft/fő).

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024