2024. 07. 19.
időjárás

Június 28. óta várja az új, Fatornyos játszótér a kikapcsolódni vágyó családokat a Déli rondella és a Buzogánytorony tövében. A Nemzeti Hauszmann Program keretében elkészült létesítményt ideiglenesnek szánják az építtetők.

A Nemzeti Hauszmann Program hivatalos Facebook-oldala így fogalmazott a jó hír kapcsán: „minden fejlesztésünknél fontos számunkra, hogy a hozzánk látogató családok igényeit is figyelembe vegyük”.

A Déli kertek megújulás előtt álló, árnyékos, ligetes területén azért alakítottak ki a következő évekre egy ideiglenes játszóteret, hogy „pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas hely legyen a hozzánk látogató kicsiknek és nagyoknak egyaránt”.

Mint írják: „A Déli rondella és a Buzogánytorony történelmi falainak tövében a gyerekek kipróbálhatják a fából készült tornyokat és mászókákat, amíg kísérőik kényelmes padokon pihenhetnek.”

A szakemberek a kialakítás során nemcsak a már itt álló fák épségére ügyeltek, de kifejezetten olyan természetes anyagokat használtak a játékokhoz, amelyek biztonságosak és illeszkednek a történelmi környezetbe.

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024