2024. 07. 19.
időjárás

Módosította a Budavári Média és Városmarketing Kft.-vel kötött szerződést január 30-i rendkívüli ülésén az I. kerületi képviselő-testület. A jobboldali többség előterjesztése szerint bár a testület már több mint fél éve létrehozta a kerületi médiacéget, a kft. tevékenységét szabályozó szerződés eddig nem született meg, a polgármester pedig – a képviselő-testület döntése ellenére – eddig nem írta alá az okiratot. A testület január 30-i döntésével meghatározták a Budavári Média és Városmarketing Kft. szerződéses feladatait, amelynek elvégzéséhez az idei költségvetésben bruttó 95,7 millió forintot terveznek be. A cég feladata közé tartozik egyebek mellett a Várnegyed kerületi újság kiadása, az önkormányzat közösségimédia-felületeinek kezelése, az önkormányzati tulajdonú, közérdekű közterületi kommunikációs felületek kezelése és hasznosítása.
Zárt ülésen, hosszas vita után döntöttek arról, hogy márciustól új vezetőt neveznek ki a kerületi Házgondnoksági Kft. ügyvezetőjének, Békési Zoltán megbízatását visszavonták, utódja Füleki Tamás lesz. Arról is határoztak, hogy a Márai Sándor Kulturális Közalapítvány felügyelőbizottságának elnöke február 1-től Kriszt Rókus György lesz, aki Hurta Adriennt váltja.
Hosszas és indulatos, személyeskedésektől sem mentes vita zajlott a testület ülésen a kerületi lakásbérlők ügyében. Gulyás Gergely Kristóf helyi Fidesz-frakcióvezető interpellációjában emlékeztetett rá, hogy a lakástörvény korábbi módosítása és a kerület új rendelete alapján a bérlők vételi jogot kaptak lakásuk megvásárlásához, és azt tudakolta, erről a polgármester tájékoztatta-e az érintetteket, valamint miért késik több helyen is a társasházak megalakítása. A Fidesz frakcióvezetője szerint V. Naszályi Márta nem teljesítette ez ügyben tett kampányígéreteit, és még mindig igyekszik a folyamatot akadályozni.
A polgármester szerint a képviselő kérdései hazugságra alapulnak, és állította, semmit sem akadályoz. V. Naszályi hosszan bírálta a korábbi, fideszes kerületvezetést és a korábbi polgármestert, valamint a szerinte rosszul megfogalmazott lakástörvényt. Mint közölte, 110 épület, 750 lakás társasházzá alakítása évekig tarthat. Azt állította, a Fidesz politikai haszonszerzésből hitegeti a bérlőket.
Az ülésen meghívottként részt vevő és hozzászólási joggal rendelkező Böröcz László (Fidesz) miniszteri biztos szeretett volna szót kérni a vitában, ezt azonban a polgármester nem adta meg, majd bezárta az ülést.
bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024