2024. 07. 19.
időjárás

Hosszas, személyeskedésektől sem mentes vita után elfogadta az I. kerület idei, mintegy 47 milliárd forint főösszegű költségvetését a budavári képviselő-testület, a jobboldali többség támogató szavazataival. V. Naszályi Márta polgármester a döntést szégyenteljesnek és jogsértőnek nevezte. A vitában egyebek mellett „fideszes dúlást” és rájuk kényszerített „politikai tisztogatásokat” emlegetett, szerinte a jobboldali képviselők „magasról tesznek a kerületiek érdekeire, csak az a fontos nekik, hogy folytathassák kisded politikai játszmáikat”. Azzal vádolta a jobboldali többséget, hogy listázni akarják az önkormányzat jutalmazott dolgozóit, a költségvetési elvonások miatt az önkormányzati intézményekben a dolgozók kezet sem fognak tudni mosni, nem lesz forrás a kerületi szépkorúak önkormányzati ajándékára, az ünnepi koszorúkra és a kerületi zöld- és egyéb beruházásokra sem. 

A jobboldali képviselők szerint a polgármester hazugságokat állít és félretájékoztatja a kerületieket. Gulyás Gergely Kristóf (Fidesz) szerint a hivatali létszámcsökkentés csak a baloldali klientúrát és tanácsadókat érinti. Az, hogy ki kap jutalmat az önkormányzatnál, nyilvános adat, a polgármester jogellenesen tagadja meg az információk kiadását.

Varga Dániel (független) pedig arra mutatott rá, hogy a beruházásokra továbbra is megvan a fedezet, azok azért kerültek a büdzsében a tartalékok közé, hogy a polgármester ne tudja megkerülni a képviselő-testületet a szerződések megkötése előtt. A kerületi díjátadások, ünnepségek költségire pedig továbbra is 40 millió forintos keret áll a polgármester rendelkezésére.

bannerhely

Kapcsolódó cikkek

© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024