2024. 07. 13.
időjárás

Lakossági kérésre egyeztetés indul a Budapest Közúttal arról, hogy a Lánchíd utcában is kizárólagos lakossági parkolóhelyeket alakíthasson ki az önkormányzat, jelentette be V. Naszályi Márta leköszönő polgármester a közösségi médiában. 

A Logodi utcában nemrég bevezetett koncepciót – amely a helyben élők szerint ezalatt a rövid idő alatt még nem bizonyította, hogy képes beváltani a hozzá fűzött reményeket – a kerületet októberig vezető polgármester a következő indokkal terjesztené ki a Lánchíd utcára:

„Magyarország soros EU elnöksége idejére, az év végéig szinte az egész Lánchíd utcát és majdnem minden parkolóhelyet lefednek az elnökséggel kapcsolatos állami közterület-foglalások.”

Lánchíd utca

V. Naszályi Márta szerint lakossági kérés érkezett az önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy a „megmaradt parkolóhelyekre ezalatt csak kerületi parkolási engedéllyel lehessen parkolni”. Mivel a közterület tulajdonosa és kezelője a Fővárosi Önkormányzat, az I. kerületnek a Budapest Közúttal kell egyeztetnie az ügyben.

A Lánchíd utcai lakóházak előtt le nem foglalt parkolóhelyekre december végéig vezethetnék be a kizárólagos lakossági használatot.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024