2024. 07. 13.
időjárás

A Kapisztrán téri Városházán június 26-án átvették megbízólevelüket a június 9-én tartott önkormányzati választáson győztes képviselők. Az átadási ceremónián Böröcz László leendő polgármester, a nyolc egyéni választókerületi nyertes jelölt közül hét, a három kompenzációs listán bejutott induló közül pedig két politikus volt jelen.

Az önkormányzati képviselői megbízólevelet átvette Bauer Eszter, Wehner Kristóf, Fróna Levente, Varga Dániel, Gulyás Gergely Kristóf, Fazekas Csilla és Böröcz László, a Fidesz-KDNP képviselői, valamint V. Naszályi Márta leköszönő polgármester és Nánásiné Abonyi Gyöngyi, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője.

V. Naszályi Márta a múlt héten a Telex megkeresésére még úgy nyilatkozott, még nem döntötte el, hogy beül-e a testületbe.

Az mandátumátvételi eseményen nem volt jelen Kun János (DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK-Momentum-MMN-Várunk Egyesület), Molnár Gábor (Fidesz-KDNP), valamint Csobánczy Gábor (DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK-Momentum-MMN-Várunk Egyesület).

Böröcz László megválasztott polgármester így kommentált: „Csapatommal azon fogunk dolgozni, hogy egy élhető, fejlődő és rendezett I. kerületet építsünk. Gratulálok minden megválasztott képviselőnek, elkötelezetten állok a budaváriakért végzett közös munka elé.” A politikus a múlt héten átvette listán szerzett mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben is.

Az új képviselők mandátuma október 1-jétől él, ezzel a dátummal alakul meg az új összetételű önkormányzat.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024