2024. 07. 12.
időjárás

Feladatom, hogy az I. kerület érdekeit képviseljem, és együttműködést keressek azokkal, akik a kerület fejlődését szolgálják, ilyenek a kormányzat és a fővárosi önkormányzat vezetői. Abban leszek érdekelt, hogy Karácsony Gergelyt és a fővárost is érdekeltté tegyem abban, hogy a kerület fejlődjön – mondta Böröcz László, Budavár megválasztott polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés leendő kormánypárti képviselője az ATV Start című műsorában június 17-én. Az elmúlt négy és fél évben a kerület nem járt olyan jól a fővárossal való együttműködésben, mert Budavár nettó befizetője lett a fővárosnak – tette hozzá.

A politikust a 2. egyéni választókerület 4. szavazókörét érintő ügyben is kérdezték. V. Naszályi Márta polgármester már a választás előtt „furcsa kerületi betelepítésekről” beszélt, arról, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Fő utcai idősotthonába 840 embert, többségükben venezuelai menekültet jelentettek be, és így ők befolyásolhatták a szavazás végkimenetelét. Ezt azonban cáfolták az adatok és a 444.hu hírportál is.

Ezzel kapcsolatban Böröcz László elmondta, hogy legfeljebb pár tucatnyi venezuelai, lakcímkártyával rendelkező választópolgár szavazhatott ebben a választókörben, és hozzátette, hogy mint öt éve, most is ebben az egyéni választókerületben volt messze a legalacsonyabb a választási részvétel. Az ügyben egyébként megszólalt a szeretetszolgálat is, amely visszautasította azt a vádat, miszerint befolyásolták volna a voksolást.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024