2024. 07. 12.
időjárás

A Fidesz–KDNP az összes, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egy körzetben nyújtotta be a jelöltjeit támogatók által aláírt íveket, a többiek még gyűjtenek.

2024. április 20-án megkezdődött az önkormányzati választási kampány, ekkortól gyűjthetik az indulásukhoz szükséges ajánló aláírásokat a polgármester- és képviselőjelöltek. Az I. kerületben 21 080 választópolgár szerepel a választói névjegyzékben, ők jogosultak jelölteket támogatni a helyi választáson. Mivel a választásra jogosultak száma 25 000 alá csökkent a legutóbbi választás óta, ezért a 2019-es tíz helyet 2024-ben nyolc egyéni választókerületben indulnak a jelöltek. Az induláshoz a polgármesterjelölteknek 300, a képviselőjelölteknek a választókerületük szavazószámának egy százalékának megfelelő (azaz kerületünkben 25-28) érvényes támogató aláírást kell leadniuk.

A 2024. április 23. reggeli állás szerint kerületünkben eddig hat polgármesterjelölt vette fel az ajánlóíveket a valasztas.hu adatai alapján. Árendás Mónika (Mi Hazánk), Bakk Magdolna (Szolidaritás–Lokálpatrióták7–Helló Pesterzsébetiek), Böröcz László (Fidesz–KDNP), Dr. Nánásiné Abonyi Gyöngyi (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) és Váradiné Naszályi Márta (Várunk Egyesület–DK–MSZP–Párbeszéd-ZÖLDEK–Momentum–MMN) április 20-án, szombaton, míg Dóczi Péter (Alternatíva Párt) április 22-én, hétfőn kezdte meg a gyűjtést. Közülük Böröcz László már április 20-án le is adta az induláshoz szükséges aláírásokat.

A dolgok jelen állása szerint a legtöbb választókerületben négy vagy öt jelölt közül választhatunk majd június 9-én. Mind a nyolc választókerületben négy szervezet, illetve szövetség kezdte meg az ajánló aláírások gyűjtését: a Fidesz–KDNP, MKKP, Szolidaritás, Várunk Egyesület–DK–MSZP–Párbeszéd-ZÖLDEK–Momentum–MMN. A Fidesz–KDNP összes jelöltje (Wehner Kristóf, Molnár Gábor, Varga Dániel, Fazekas Csilla, Bauer Eszter, Gulyás Gergely Kristóf és Bodnár Előd) leadta már az induláshoz szükséges ajánlóíveket, rajtuk kívül a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4. egyéni választókerületi jelöltje, Gergely Andrea adta le az aláírt íveket. A jelöltek indulása az aláírások érvényességének ellenőrzését követően válik jogerőssé.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024