2024. 07. 12.
időjárás

Röviden arról kérdeztük a június 9-ei önkormányzati választáson nyertes budavári választókerületi politikusokat, hogy ősztől milyen tervekkel vágnak neki a munkának. 

WEHNER KRISTÓF (1. egyéni választókerület, Fidesz-KDNP)

Rendezzük a bérlakások helyzetét

Mindenekelőtt köszönöm a várnegyediek és a körzethez tartozó vízivárosiak támogatását. Feladat van bőven, nem dőlhetünk hátra. Amint lehet, hozzá kell fogni a legsürgetőbb pontok végrehajtásához. A Várnegyed élhetősége az első. Tiszta és rendezett közterületeket és zöldfelületeket kell kialakítani. Megoldást kell találni a turizmusból fakadó köztisztasági és egyéb (pl turistabuszok) problémákra. Megnyugtatóan rendezni kell végre a műemlék bérlakásokban élők helyzetét minél gyorsabban és minden érintett fél megelégedésére. A most megválasztott testület elkötelezett ezen célok mielőbbi végrehajtásában. Feltett szándékunk újra fejlődő pályára állítani Budavárt!

MOLNÁR GÁBOR (2. egyéni választókerület, Fidesz-KDNP)

A közösség érdekében

Az én körzetemben 20-30 éve minden jobboldali jelölt nyert, ez egy úgynevezett „safe seat”. De az én kampányom, az én munkám nem arról szólt, hogy én nyerjek, hanem a közösségért tegyek, a közösséget juttassam győzelemhez. Én Böröcz László győzelméért és azért küzdöttem, hogy a teljes I. kerületből egy normális, élhető és vidám városrészt csináljunk.

VARGA DÁNIEL (3. egyéni választókerület; Fidesz-KDNP)

Rend és fejlődés

Nagyon örülök, hogy az I. kerületiek Böröcz Lászlót választották polgármesterré, mert vele végre elindíthatjuk az előző vezetés miatt eddig elmaradt, ám annál fontosabb vízivárosi fejlesztéseket. Köszönöm a vízivárosiaknak, hogy bizalmat szavaztak nekem, együtt egy rendezett és fejlődő városrészt építünk.

FAZEKAS CSILLA (4. egyéni választókerület, Fidesz-KDNP)

Polgári városvezetés

Megtisztelő, hogy továbbra is képviselhetem a várszoknyán élőket, hiszen nagyszerű dolog egy közösségért dolgozni, közösen kiállni egymásért. A választók bizalmát nagyon köszönöm, értékteremtő munkával igyekszem meghálálni egy olyan polgári városvezetéssel, melynek célja egy rendezett, élhető és fejlődő otthon építése számunkra. Elkötelezetten fogok dolgozni azért, hogy a következő öt év nyertese legyen az I. kerület, benne Víziváros és Krisztinaváros is.

 FRÓNA LEVENTE (5. egyéni választókerület, Fidesz-KDNP)

Évek kemény munkájának a gyümölcse ért be

Azon dolgoztunk, hogy újra a polgári értékrend és a józan ész kerekedjen felül az I. kerületben, ennek érett be most a választásokon a gyümölcse. Mint mondta, előnyt jelentett, hogy – ellentétben a baloldal több jelöltjével – a választókörzetében lakik, „annak a kellős közepén”, helyben tehát ismert volt, ami sokakban váltott ki szimpátiát. Fróna Levente sikeresnek nevezte a szavazók mozgósítását is, kiemelte, hogy várakozásokon felül alakult a részvételi arány, több helyen már a szavazóhelyiségek nyitása után sorok alakultak ki. A képviselő kitért arra is, hogy a baloldalnak nem volt semmilyen víziója, idegen, nem működő ideológiákat akart az I. kerületre is ráerőltetni, nem volt válasza arra, mit is igényelnek a kerületben lakók. A fejlesztéseket pedig nem megvalósították, hanem csak beszéltek róluk, például az „álrészvételiséggel” a szavazók mögé bújva – mutatott rá.

BAUER ESZTER (6. egyéni választókerület, Fidesz-KDNP)

Visszacsempészni a polgári életérzést

A személyes találkozásokban hiszek, a legtöbb energiámat a kampányban arra fordítottam, hogy eljussak a választópolgárokhoz a választókörzetemben, ha csak egy bemutatkozás erejéig is, de találkozzak az emberekkel és elnyerjem a bizalmukat. Emlékeztetett rá, hogy a Budai Polgári Közösség révén már 2021 óta próbálnak értéket teremteni, „a kerületben kulturális területen munkálkodom, személyes, családi kötődéseim is vannak, mondhatni, ismerem a kerület zegzugait”. Bauer Eszter fontosnak nevezte, azt is, hogy Krisztinavárosba visszacsempésszék a polgári életérzést, nyugalmat, rendet és biztonságot teremtsenek, valamint forduljon kellő figyelem a városrész parkjaira, tereire, különösen a Vérmezőre. Mint mondta, együttműködésre van szükség a fővárossal, valamint a helyi vállalkozókkal, az I. kerületben élő művészekkel is.

GULYÁS GERGELY KRISTÓF (7. evk, Fidesz-KDNP)

A fejlődés útján

A választás napján nagyon szoros volt a verseny a Tabánban, de nagyon szépen köszönöm a bizalmat az I. kerületieknek. Igyekszem meghálálni, hogy esélyt kaptam tőlük arra, hogy továbbra is a kerületért dolgozzam. Egy nagyon jó csapat nyert június 9-én, akikkel végre megmutathatjuk, hogy hogyan is tud fejlődni ez a kerület.

KUN JÁNOS (8. evk, DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK-Momentum-MMN-Várunk Egyesület)

Az eddigi munkámat kívánom folytatni

Köszönöm a választók bizalmát, szomorúnak tartom, hogy V. Naszályi Márta csapatából én vagyok az egyetlen, aki egyéni mandátumot nyert. Az eddigi munkámat kívánom folytatni a körzetében, továbbra is nagy súlyt kívánok helyezni a terület zöldítésére, a buszhelyzet megoldására, valamint remélem, hogy végre elkezdődhet az irányításommal megalkotott lakásért időskori életjáradék program megvalósítása, az ugyanis eddig nem kapott megfelelő publicitást.

NÁNÁSINÉ ABONYI GYÖNGYI (MKKP – kompenzációs lista)

Prioritás a Déli pályaudvar

A programom fókuszában a Déli pályaudvar állapota áll. Úgyhogy kezdeni is azzal szeretném a képviselői munkám. Meglátjuk, hogy ebben a témában mit tudok elérni. Egyébként bizakodó vagyok, mert lehet ugyan, hogy csak egyedül jutottam be és ez nem ad nagy mozgásteret, de Gergő (Kovács Gergely, az MKKP elnöke, Hegyvidék leendő polgármestere – a szerk.) is csak egyedül jutott be anno a XII. kerületbe és most hol tart!

Kérdéseinket minden mandátumot szerzett képviselőnek elküldtük, azonban V. Naszályi Márta és Csobánczy Gábor nem reagált megkeresésünkre.

Nyitókép: a Kapisztrán téri Városháza, Budavári Önkormányzat

(A cikk megjelent a Várnegyed 2024/9. számában, szerző: Kuthi-Schmidt-Tari)

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024