2024. 07. 12.
időjárás

2024. január 10-én tartotta meg első ülését a Ruszwurm Cukrászda körül kialakult botrány miatt összehívott vizsgálóbizottság, melynek szűk egy hónapja lesz, hogy tisztázza az ügyben V. Naszályi Márta szerepét, illetve azt, hogy érte-e anyagi kár az I. kerületi önkormányzatot.
A bizottság bekéri az I. kerületi önkormányzat és a Ruszwurm Kft. között létrejött szerződéseket és az ezekhez kapcsolódó iratanyagokat; a két fél közötti peres eljárásokra vonatkozó dokumentációt, a jogi képviselők közötti levelezéseket; illetve az önkormányzat és szerveinek feladat- és hatáskörébe tartozó összes eljárás iratanyagát, amely a Ruszwurm Kft.-vel kapcsolatos volt a 2014-et követő időszakban.
Gulyás Gergely Kristóf, a bizottság elnöke kitért arra, hogy az iratokból az is ki fog derülni, hogy az önkormányzat csak a Szamos Miklós által megfogalmazott vádak után kezdte-e el bírságolni a Ruszwurmot tiltott közterület-használatért. Felidézte, hogy ezzel kapcsolatban a kerület vezetése eddig nem volt hajlandó egyértelmű választ adni.
Czukkerné dr. Pintér Erzsébet jegyző jelzéssel élt a bizottsági előterjesztések kapcsán. Szerinte ezek hiányosak, nem teljes körűek és nem tartalmaznak szükséges jogszabályi hivatkozásokat. Illetve a bizottság úgy akarja utasítani a Polgármesteri Hivatal munkatársait, hogy erre nem terjed ki a hatásköre. Dr. Bartos Diána aljegyző felhívta a figyelmet, hogy a hatósági eljárásokkal kapcsolatos iratokat csak zárt ülésen tárgyalhatják. Az eredményekről január 22-én számol be a vizsgálóbizottság.
bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024