2024. 07. 13.
időjárás

Még februárban döntött a gazdasági és jogi bizottság új gyalogátkelőhelyek tervezéséről az I. kerület több helyszínén, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. Zebra létesülne egyebek mellett az Attila út 89. előtt, a Donáti utcánál, a Mária térnél, a Batthyány utcában a Hattyú utcai – Erőd utcai torkolatnál. Biztonságosabbá tennék a gyalogosátkelést a Várfok utca – Mátray utca kereszteződésnél, valamint a Logodi utca – Mikó utca – Tábor utca – Gránit lépcsőnél.

Csakhogy még a közbeszerzést sem írták ki. Így az új gyalogátkelőhelyek leghamarabb jövő tavasszal–nyáron készülhetnek el.

A gazdasági és jogi bizottság legutóbbi, július 4-i ülésén az derült ki, hogy fél éven át semmit sem haladt az ügy, a közbeszerzés nem indult el, csak az előzetes piaci konzultáció zajlott le. Gulyás Gergely Kristóf (Fidesz) bizottsági elnök bírálta a hivatalt, amiért a csúszást nem tudták megindokolni, sőt, az illetékes irodavezető meg sem jelent az ülésen, mert szabadságra ment.

Eredetileg egyébként azt tervezték, hogy az év végére lesznek új gyalogosátkelők, amelyeknek nemcsak a tervezésére, hanem a kivitelezésére is közbeszerzést kell majd kiírni.

Nyitókép: A Hegyalja út – Sánc utca kereszteződése. Fotó: Tari Tamás

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024