2024. 07. 13.
időjárás

Talán nem elegen tudják, hogy számos hazai múzeum és közgyűjtemény a hónap egy bizonyos napján ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel látogatható. A listát időnként egy-egy hírportál közli, egy ismerősünk meg posztolja a közösségi oldalán, de aztán legtöbbször épp a jeles nap után kapunk észbe, hogy lemaradtunk az ingyenes lehetőségről.

Éppen ezért igyekszünk időben szólni, hogy van több kerületi múzeum is, amelynek meglátogatását érdemes az ingyenes napra időzíteni.

Minden hónap harmadik szombatján (márciusban ez 16-a) a Magyar Nemzeti Galéria ingyenes a 26 év alattiak, valamint 18 év alattiak számára, akik közeli hozzátartozójukkal, két felnőttel érkeznek.

Ez a korosztály minden hónap utolsó szombatján ingyenesen látogathatja a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum kiállításait.

A Várnegyed Galéria (Batthyány utca 67.) és a Várfok Galéria (Várfok utca 11.) mindig ingyenesen látogatható.

A múzeumokat egyébként egy 2011-es kormányrendelet kötelezi arra, hogy a hónapban egy, az általuk megjelölt napon ingyenesen léphessenek be a 26 év alattiak és a 18 év alatti korosztály tagjai legfeljebb két közeli hozzátartozójukkal az állandó tárlatokra.

Nemzeti ünnepeinken a legtöbb hazai múzeum ingyenesen látogatható!

 

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024