2024. 07. 13.
időjárás

Március 18-ig lehet jelentkezni a BTM Vármúzeum tavaszi tábornapjaira, a tavaszi szünetben tartandó tematikus napokra 7-10 éves gyerekeket várnak – tudatta az intézmény.

Április 3-án Április bolondja címmel rendeznek tematikus napot, amelynek középpontjában a 6-700 évvel ezelőtt élt tréfamesterek, az udvari bolondok állnak. A nap folyamán visszaröpítik a gyerekeket a középkori vásári komédiások és udvari nevettetők világába.

Április 4-e a lovagias középkorról fog szólni: hogyan válhatott valaki lovaggá a középkorban, mit jelent a lovagi kódex, milyen címereket, jelképeket használhattak, nők is lehettek-e lovagok, és mi köze volt a sárkányoknak a magyar udvarhoz? Játékos formában idézik fel az egykori Buda titokzatos világát, a királyi udvart.

Az április 5-i tematikus napon a Mátyás király csillagai címet viseli. Mátyás király udvari csillagásza keresi a segédjét, a gyerekek nyomozhatnak, játszhatnak a középkori palota tereiben, miközben a csillagképek vezetésével egy rejtvényt is megoldhatnak. Napórát és szerencsehozó csillagtalizmánt is készíthetnek, és az is kiderül, mi köze volt Mátyásnak a csillagokhoz.

További információ, jelentkezés az intézmény honlapján.

bannerhely
© minden jog fenntartva - várnegyed magazin 2024